Föreningen Fför Fyrverkerimusikens Främjande (FFFF) är en ideell förening med syfte att årligen sista veckan i augusti anordna en festival som avslutas i Norre Katts Park med Händels Fyrverkerikonsert. 

Många vill gärna att även Händels "Vattenmusik" ingår i festivalen.  I samband med Festival 2018 framfördes "Vattenmusiken" på Stadsbibliotekets Nissanscen. Det gav mersmak. I år utnyttjar vi Kulturhuset Najadens utomordenliga resurser för en konsert fredagen 30 augusti.  Programpunkten ingår i Jubileumsfirandet 40 år med Fyrverkerimusikfestivalen

 

Fyra decennier med Fyrverkerifestival i Halmstad 

1978 arrangerades en internationell festival för unga blåsare och slagmusiker den 4-11 augusti. Här föddes tanken att årligen genomföra Fyrverkerimusiken. Initiativtagare var Kaj-Åke Nilsson och Benkt Högstedt. 1980 kunde idén förverkligas och sedan dess har Fyrverkerimusiken genomförts i Norre Katts Park. 1988 ändrades namnet; Fyrverkerimusiken blev Fyrverkerifestival och arrange-manget utökades med Vatten-musiken på Nissan. Vattenmusiken anordnades sista gången 2001 i ”Kapsylparken”.
2000 flyttas Fyrverkerimusiken från söndag till lördag. Fyrverkerifestivalen har hittills aldrig ställts in på grund av regn!

Festivalaffischen har haft samma utseende under alla åren. Ett gott betyg åt dess upphovsman, barnboksförfattaren och tecknaren Sven Nordkvist.