Föreningen Fför Fyrverkerimusikens Främjande (FFFF) är en ideell förening med syfte att årligen sista veckan i augusti anordna en festival som avslutas i Norre Katts Park med Händels Fyrverkerikonsert. 

Vattenmusik

Många vill gärna att vi även framför Händels "Vattenmusik" under festivalen.  Vi har inte budget eller resurser i övrigt att genomföra musiken vid eller på Nissan i år. Istället ger vi en liten fredagskonsert på Nissanscenen kl. 20;30 fredagen 24 augusti. Slår det väl ut kommer vi att planera för en utomhuskonsert på och vid Nissan i samband med festivalens 40-årsjubileum 2019.

Fri entré - kollekt uptages.

2013-09-01

Tre decennier med Fyrverkerifestival i Halmstad 

1978 arrangerades en internationell festival för unga blåsare och slagmusiker den 4-11 augusti. Här föddes tanken att årligen genomföra Fyrverkerimusiken. Initiativtagare var Kaj-Åke Nilsson och Benkt Högstedt. 1980 kunde idén förverkligas och sedan dess har Fyrverkerimusiken genomförts i Norre Katts Park. 1988 ändrades namnet; Fyrverkerimusiken blev Fyrverkerifestival och arrange-manget utökades med Vatten-musiken på Nissan. Vattenmusiken anordnades sista gången 2001 i ”Kapsylparken”.
2000 flyttas Fyrverkerimusiken från söndag till lördag. Fyrverkerifestivalen har hittills aldrig ställts in på grund av regn!

Festivalaffischen har haft samma utseende under alla åren. Ett gott betyg åt dess upphovsman, barnboksförfattaren och tecknaren Sven Nordkvist.